Zvočna kopel

ZVOČNA KOPEL

Posode izvirajo iz daljnega vzhoda in so jih začeli uporabljati že pred 6000 leti. Uporabljali so jih pri  meditacijah, molitvi in pri zdravljenju.  

Po tradiciji so sklede izdelane iz zlitin petih do sedmih kovin: zlata (Sonce), srebra (Luna), živega srebra  (Merkur), bakra (Venera), železa (Mars), kositra (Jupiter) in svinca (Saturn). Vsaka kovina ima poseben  zven harmoničnih tonov in nadtonov, skupaj pa ti zvoki proizvajajo izredno zveneč, doneč zvok. 

Zvočna kopelvpliva na vsako celico v telesu. V naših telesih je približno 75 % vode in dr. Masuru Emotoje v svojih obsežnih raziskavah dokazal, da je voda odličen nosilec informacij, zato bi lahko primerjali  zvočno masažo telesa s pojavom, ko kamen vržemo v vodo (Masaru Emoto, 2011), se ustvari koncentrično valovanje vode, posledica  pa je gibanje po vsej vodi. Na enak način se vibracije in zvok širijo po našem telesu, tako da dosežejo vsako  celico, vsak atom v našem telesu in ga napolnijo z informacijo zdravja, harmonije in ravnovesja. Zato  imenujemo zvočno masažo tudi če človeško telo z energijskega vidika ni nič drugega kot skupek vibracij in valovnih dolžin (Berkman LF, 2003). Bolezni so pogosto  posledica motenj v energijskih pretokih. Ko je zdrav organ dobro uglašen, vibrira samo z lastno frekvenco,  medtem ko je frekvenca bolnega organa motena. Pojoče sklede okrepijo izvorne, harmonične frekvence in  spodbudijo telo, da odkrije svojo lastno harmonsko frekvenco s tem, da vibrira v frekvenci sklede. Ko je  telo sinhronizirano, začne vibrirati neodvisno. Močne vibracije pojočih skled pripomorejo, da se telo uglasi  z lastno nemoteno frekvenco. 

Znanstvene meritve elektromagnetnih možganskih valov so dokazale obstoj jasno prepoznavnih valov, ki so  povezani z različnimi stanji zavesti (Goldstein IB, Shapiro D, Chalemphol T, 1984) 

Znano je, da možgani v normalnem stanju, torej v vsakdanji zavesti, proizvajajo valove beta. Valovi alfa so  prisotni v stanju meditacije in mirne zavesti. Valovi theta so značilni za stanje dremeža, valovi delta pa se  sprožijo samo v globokem snu (Wagner, H., 2002).  

Ko so snemali valove, ki jih ustvarjajo pojoče sklede, so odkrili vzorce valovanja, enake valovom alfa,  ki jih proizvajajo možgani, to pa predrami občutek globoke sprostitve.

Zvočna kopel se izvaja v mongolski jurti v Zdravilnem gaju, enkrat mesečno. Možnost zakupa prostora z zvočno kopeljo za zaključeno družbo, podjetje,…

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *